lauantai 5. toukokuuta 2018

Kylmän toukokuun alun ajatusvirtaaEletään toukokuun alkupäiviä ja räntää sataa taivaalta. Ihania kevät- ja kesähepeneitä on hommattu kaappeihin, mutta näyttää siltä, ettei niitä heti kohta tarkene pukea päälleen. Joka tapauksessa kylmyydestä huolimatta Vappu katkaisi mukavasti työviikkoa. Pidin vielä maanantain ylityövapaana, joten saimme tytön kanssa nauttia ruhtinaallisesta neljän päivän vapaasta. Ulkoillakin tarkeni, kun puki riittävästi vaatetta. Olen himona leopardikuosiin, josta onneksi jo varsin itsenäisiä vaatevalintoja tekevä tyttärenikin näyttää pitävän. Ei ollut vaikea ulkoa erottaa kiireestä kantapäähän täpläkuosiin puettua jälkeläistäni.

Maanantaina kävimme myös Kajaanin uimahallissa Kaukavedessä uimassa. Jos tyttö saisi päättää, kävisimme varmasti uimassa joka päivä. Eikä siinä mitään. Uinti ja varsinkin kylmäaltaassa pulikointi on mukavaa palauttavaa liikuntaa voimanostotreeneistä, mutta minun ihoni ei kyllä kestä uintia kuin korkeintaan 1-2 kertaa viikossa. Uimahallivesi kuivattaa ihoa sen verran kovasti. En myöskään kovin mielelläni pesisi hiuksiani kovin montaa kertaa viikossa. Omille pitkille hiuksilleni näyttää vallan hyvin riittävän se 1-2 pesua viikossa, jotta hiukset pysyvät kunnossa. Muuten tietenkin peseydyn joka päivä, mutta hiukset harvemmin.

Välillä mielessä käy hiusten leikkaaminen aavistuksen lyhyemmiksi, mutta mieheni Marko tykkää, että hiusten on oltava pitkät ja itseni tuntien, myös itseäni todennäköisesti harmittaisi hiusten leikkiminen jälkikäteen. Luottohiustenpesuaineena minulla on useita vuosia ollut Sebastian -sarjan tuotteet joko kosteuttavia tai korjaavia tuotteita. Myöskin Wellan Luxe Oil on ehdoton luottotuotteeni, joka antaa hiuksille kiiltoa ja sileyttä. Ja koska haluan hiusten olevan tuhkanvaalet, keltaisuutta karkottamaan oivallinen tuote on Fudgen silver shampoo. Paras kokeilemistani hopeashampoista. Toki varovaisuutta vaikutusajan kanssa saa käyttää, koska tuotteella saa helposti vetäistyä hiukset ihan sinisiksikin. Nimimerkillä kokemusta on tästäkin.

Melkein puoli vuotta on edellisestä kampaajakäynnistä ja silloinkin vain tasattiin latvoja. Viikon päästä kuitenkin ajattelin hemmotella itseäni latvojen tasauksen lisäksi ihan hiusten värjäyksellä. Yleensähän hiusteni tyven olen värjäillyt itse pihiyttäni ja myös siksi, etten laiskana koskaan saa ajoissa varattua haluamaani aikaa kampaajalle. Lasten hoidon järjestäminenkin omille kauneudenhoitoreissuille on aina oma projektinsa. On paljon helpompi hillua kotona puolipukeissa väriaine päässä vahtien samalla kissoja ja tytärtä kuin hommata lastenhoitaja ja roudata oma ruho kampaajalle. Tekevänähän pyöritän muutenkin oman perheen sisällä kotikampaamoa leikaten mieheni Markon ja tyttäreni hiukset aina tarvittaessa.


Tässä kuussa tulevan nelivuotishääpäivän kunniaksi haluan hemmotella itseäni kerrankin ihan ammattilaisen käsittelyssä. Ja onhan tässä kuussa tulossa myös kissanäyttelyreissu pitkästä aikaa moneen vuoteen oman kissan kanssa ja myös voimanostokisat. Syitä olla edustuskunnossa on siis enempi kuin yksi. Pian pitäisi voimanostokisoja varten alkaa keveähkölle dieetille. Ei huvittaisi yhtään luopua jäätelöstä, sipsistä ja karkista pariksi viikoksi. Yleensä herkuista luopuminen on riittävä kisapainoon pääsemiseksi, mutta jotenkin siihen orientoituminen ottaa hieman koville.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti