sunnuntai 22. huhtikuuta 2018

Voimanosto 2017 SM3 ja 2018 SM2Voimanostohommista ajattelin pitkän blogihiljaisuuden jälkeen kirjoitella. Siirryin voimanostoa vakavissaan treenaamaan 2015-2016 vaihteessa kuten aiemmin olen kertonut. Tuolloin maastavedossa ja penkissä olin jo aikaisemman fitnesstreenitaustani ja mieheni toistovoimapunnerrustaustan vuoksi aika hyvin jyvällä. Niiden puolesta olisin voinut osallistua ihan hyvin jo vuoden 2016 joulukuussa pidettäviin Suomen Mestaruus -kisoihin. Tähän olisi ollut mahdollisuus myös SM-kisojen tulosrajan ylittävän yhteistuloksenkin puolesta, mutta päädyimme tähtäämään kisauran aloittamiseen vasta vuonna 2017, jotta saisin eniten päänvaivaa herättäneen kyykkytekniikkani hiottua rauhassa kuntoon. Ratkaisu osoittautui kannattavaksi, sillä ensimmäisissä voimanostokisoissa Sotkamossa saavutin maaliskuussa 2017 ihan mukavat tulokset kaikissa kolmessa lajissa. Kyykyssä tulos jäi vielä tuolloin alle 100 kilon.

Vuoden 2017 SM-kisat eivät osaltani menneet niin putkeen kuin olisivat voineet mennä. Valmistautumista kisoihin kuormitti tuohon aikaan sijoittuva tyttären korvatulehduskierre, joka alkoi putken lähdettyä toisesta korvasta. Putkituksista on ollut iso hyöty, sillä tämä todella oli ensimmäinen korvatulehduskierre tai ylipäänsä korvatulehdus putkitusten jälkeen. Joka tapauksessa valvotut yöt, lääkärissä käynnit ja tytön jättäminen isovanhempien hoteisiin huoletti ensin niin kovasti, että mietin jopa kisojen jättämistä kokonaan väliin. Mieheni kuitenkin suorastaan pakotti minut nousemaan Helsinkiä kohti matkaavaan bussiin. Helsingistä matkasin junalla Järvenpäähän, jossa yövyin hotellissa yhdessä kisatovereni joskin hieman painavammassa sarjassa kisaavan Olgan kanssa. Itsehän kisaan tsirpulasarjassa eli naisten avoimessa alle 52 kiloisissa. Sanottakoon tässä treenipainoni kisojen ulkopuolella olevan kuitenkin 53-54 kilon luokkaa riippuen siitä, kuinka paljon olen viettänyt aikaa herkkujen ääressä ja mikä aika kuusta on.

Vuoden 2017 kisoja edeltävänä yönä havahduin kuukautiskipuihin. Joka kuukautinen vieras ilmaantui kylään reilua viikkoa etuajassa kuin olisi laskemien mukaan pitänyt. Tämäkin vielä! Olgan ja minun taksimatka kisspaikalle Pornaisiin oli kuitenkin varsin hulvaton ja mahduimme molemmat ilmoittautumiimme painoluokkiin. Niin, jopa minä painoin reilusti alle 52 kg:n, vaikka verta tuli kuin härän kurkusta. Uudeksi ongelmaksi muodostui lumimyräkkä, jonka vuoksi huoltajakseni lupautunut mieheni myöhästyi hieman kisojen alusta. Hänen oli ennen kisoihin tuloa vietävä tytär isovanhemmille hoitoon. Kyykyt menivätkin minulla huoltajaa odotellessa hermoillessa ja tulos jäi vaatimattomasti aloituspainoon (100 kg). Myös yhteistulos itselleni oli huono, vain 315 kg. Tuloksella kuitenkin irtosi SM pronssia, joten jos ei henkilökohtaiseen tulokseen voinutkaan olla tyytyväinen niin olihan sijoitus pronssille ensimmäisissä SM-kisoissa todella hieno juttu.

SM-pronssia.
 
 
Minä ja Olga

Jos ensimmäiset SM-kisat menivätkin hieman penkin alle, vuoden 2018 SM-kisat Ylöjärvellä tulivatkin onneksi jo hyvin pian vuoden 2018 maaliskuussa. Revanssin paikka siis ilmaantui todella pian. Sain mukaani voimanostossa kokeneen ja hyvin ansioituneen voimanostajan Topin huoltajaksi. Täytyy sanoa, että hyvällä huoltajalla on iso merkitys onnistuneeseen suoritukseen. Topi sai tehdä painojen suhteen päätökset ja sain itse vain keskittyä nostamaan. Yhteistulos edellisiin SM-kisoihin paranikin selvästi: 332,5 kg (110-72,5-150). Kyykyssä tuli jopa oma henkilökohtainen kisaenkka. Sijoitus kisoissa myös parani, sillä näistä kisoissa nappasin SM-hopeaa.

Entä mitä nyt? Treenit jatkuvat voimanostopainotteisesti valmennuksesta vastaavan Tarmon treeniohjelman mukaisesti. Seuraavat kisat olisi tähtäimessä toukokuussa Kuopiossa. Sinne olisi kisaamaan lähdössä Kajaanista lisäkseni muitakin. Tavoitteena luonnollisesti on yhteistuloksen parantaminen, mutta tärkeintähän on, että saa tehdä mistä nauttii ja tutkia oman kroppanssa voimien äärirajoja. On hienoa olla pieni, mutta vahva.

Treenihommia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti